Itse varmuus. Pasi Kuusinen otti hopeaa MM-kilpailussa,maailmancupissa, SM-kilpailussa ja voitti Suomi-cupin. Ja kovan sarjan päätteeksi hän oli mestarien kisassakin kakkonen. Kesän parhaansa 58,58 metriä hän heitti Rautavaaralla. Miehet kärjessä vaihtuvat mutta Pasi pysyy.
 
Yllättävä käänne  World cupissa:
Voitto karkasi Pasilta 19 sentillä!
Vuoden 2005 miesten maailmancup ratkesi Punkalaitumen tuulikentällä käytyyn kaksinkamppailuun Heinäveden Urheilijoiden Vesa Malmin ja Heinolan Iskun Pasi Kuusisen välillä. Nuorten ME:tä kolmasti parantanut ja  55 metriä heittänyt Vesa kukisti Pasin lopulta 19 sentillä  - nuo sentit erottivat Pasin cupin kokonaisvoitosta. 

Kultamaljan vei jälleen täpärimmällä mahdollisella tavalla Ronttosten veteraaniheittäjä Jari Isokorpi jo toisena vuonna peräkkäin. Toinen oli Pasi ja kolmas Pielaveden Sammon Timo Mykkänen.

Naisten sarjassa Ronttosten Eeva Isokorpi uusi viime vuoden  voittonsa ennen Heinäveden Urheilijoiden Marita Malmia ja Pirjo Saukkosta. Joukkuevoiton miehissä vei Kokemäen Kumiset ja naisissa Rautavaaran Isku. Cupissa pisteitä keräsivät viiden maan heittäjät ja joukkueet. 

Maailman cup sisälsi 12 osakilpailua viidessä eri maassa: Venäjällä, Ruotsissa, Virossa, Saksassa ja Suomessa.

Kiertue alkoi toukokuussa Venäjän Hatsinasta ja päättyi Punkalaitumelle lokakuussa. Uutena maana ja paikkakuntana maailmancupissa oli Saksan Döbeln.

Voittamaton. Kesällä 2005 Eeva Isokorpi voitti kaikki käymänsä maailmancup- kilpailut - yleensä kuudennella heitollaan. Hän voitti maailmanmestaruuden, maailmancupin ja Suomen mestaruuden. Ennätyksensä 43,27 hän heitti Järvenpäässä 16.10.