Maailmanmatkaajat. Maailmanmestari Tuija Salonen kamppaili Maailmancupin voitosta viime vuoden mestarin Eeva Isokorven kanssa. Teräs-Olli Väänänen on ikämiessarjojen valtias.

Ronttoset ja Kumiset juhlivat Maailmancupissa

Saappaanheiton erikoisseurat Kumiset ja Ronttoset juhlivat vuoden 2006 Maailmancupin voittoa. Ronttosten Eeva Isokorpi voitti naisten sarjan, seurakaveri Tuija Salonen oli hopealla  ja Ruotsin ESY-Sammon Eeva Niva pronssilla. Miesten sarjan cup-kannun pokkasi Ronttosten Jari Isokorpi jo kolmantena vuonna peräkkäin, hopeaa otti Kumisten Jouni Viljanen ja pronssia seurakaveri Jorma Paavisto. Kumiset voitti miesten joukkuesarjan ja Ronttoset naisten joukkuekisan.

"Kansainvälinen kiertue ei amatööriporukalle ole aivan halpa. Vanhimpana saapasseurana haluamme kuitenkin olla tiennäyttäjiä. Siksi päätavoitteemme nyt ja jatkossakin ovat kansainvälisillä kentillä," kertoo Ronttosten puheenjohtaja Jari Isokorpi.

Cup-kisoja järjestettiin kymmenen viidessä eri maassa - Ruotsissa, Virossa, Saksassa, Venäjällä ja Suomessa-, ja osanottajakeskiarvo kisaa kohti oli noin 70 heittäjää.

Legenda ja paita. Paidan selkään on painettu kaikkien saappaanheiton maailmanmestarien nimet. Paidoista tuli Västeråsin MM-kisoissa hitti ja ne loppuivat alta ajan kesken. Mannekiinina kolminkertainen maailmanmestari Ari Kantoniemi.