Tuotekehittelyä:
Saapaskoira Sheikki

Sheikki- Pieni kultainen saappaannoutaja.

Se mitä nyt kerron, ei ole aivan kirjaimellisesti otettavaa, mutta totta. Mikä on saappaanheittäjien salainen ase tänä vuonna?

Se on koira!

Ikämiesheittäjä Esa Kokkonen on tehnyt tuotekehittelyä mökillään ja jalostanut kokonaan uuden koirarodun,  jolle hän on työnimeksi antanut "Pieni kultainen saappaannoutaja".

Samalla vanhasta lintujen noutajasta Sheikistä, jo ikämiehestä, on tullut maailman ensimmäinen saapaskoira.

"Saapaskoiran käyttö tarjoaa uuden ulottuvuuden. Heittoa voi harjoitella nyt myös mökillä, jossa itsekin vietän koko heinäkuun. Ei ole sellaista ryteikköä, josta Sheikki ei saapasta löytäisi. Se palauttaa sen isännälle kiltisti", kertoo Esa.

Saapasta voi itse asiassa heittää vaikka järveen. Sheikki noutaa sen. Eikä haittaa, vaikka heittäjä uupuisi peruskuntouinnillaan. Pienikokoinen Sheikki on myös koulutettu pelastaja. Se tarjoaa uimarille hännän ja hinaa sillä uupuneen maihin.

Sheikki on innostuneena arvellut, että se jatkossa voisi keskittyä kokonaan saappaanheittoon. Se onkin Esalle ehdottanut, että koirille perustetaan saappaanheitossa oma sarja, luonnollisesti myös ikämieskoirille. Tyttökoirienkaan sarjaa se ei panisi pahakseen, vaan suorastaan ilokseen.