Lehdistötiedote 10.4. 2006

Suomen Saappaanheittoliitto ry

 

 

Saappaanheitossa uusi maailmanennätys

 

Ronttosten riihimäkeläisheittäjä Eeva Isokorpi, 21, liidätti saappaanheiton uudeksi maailmanennätykseksi 46,31 metriä sunnuntaina 9.4. Järvenpäässä.  Rautavaaran Iskun Mervi Koskelon naisten ennätys (44,52)  parani liki kaksi metriä. Eeva on saappaanheiton hallitseva maailmanmestari.

 

Saappaanheittoliiton Naisten heittourheilun teemavuodeksi nimeämä vuosi 2006 on alkanut värikkäästi etelän ja Savon tyttöjen välisenä kiihkeänä kamppailuna. Mervi heitti ennätyksen Rautavaaran lentokentällä räntäsateessa viime syksyn päätöskilpailussa ja Eeva kuittasi ME:n itselleen Etelä-Suomen  kevätcupin avauskisassa lumen ollessa vielä maassa. Myös saappaanheiton halliennätystä idän Mervi ja etelän Eeva paransivat talvella vuoronperää.

 

Suomen saappaanheittoliiton puheenjohtajan Esa Kokkosen mukaan Naisten teemavuoden tavoitteena on saada naisia ja miehiä tasapuolisesti lajin harrastajiksi. ”Saappaanheitto on tehokas liikuntamuoto ja mitä sosiaalisin harrastus. Virallisia kilpailuja on kalenterissa yli sata kaiken ikäisille ja tasoisille heittäjille. Kilpailla voi niin Kemijärvellä kuin Välimeren rannallakin ja henkilökohtaisia valmentajiakin löytyy.”

 

ME-nainen Eeva on paitsi heittäjä myös tanssija, erityisaloinaan jazz ja nykytanssi. ”Saappaanheitto ja tanssi sopivat yhteen sillä ne vaativat samoja ominaisuuksia: vauhdikkuutta, räjähtävyyttä, rytmiä, vahvaa psyykeä ja esteettisyyttä”, Eeva kertoo.

 

Päätavoitteekseen tänä kesänä Eeva mainitsee viidessä maassa heitettävän saappaanheiton maailmancupin sekä Ruotsin Västeråsissa 1. – 2. heinäkuuta pidettävät saappaanheiton maailmanmestaruuskilpailut. Maailmancupkiertue alkaa toukokuussa Hatsinasta.

 

Lisätietoja: www.saappaanheitto.com

Eevan puhelinnumero: 040-5657820