Kiivilintua vaanimassa

Valmistautuessani lauantaiseen saappaanheittokisaan päätin lähteä aamulenkille. Aurinko oli juuri noussut ja yön kylmyys väistymässä. Suuntasin läheiselle Stewart-vuorelle. Kävelin rinnettä ylöspäin ihaillen edelleen aktiivista lumihuippuista tulivuorta, kun vaistosin kiivilinnun läsnäolon.

Asetuin saniaisten lomaan vaanimaan. Ehkä vihdoinkin pääsisin todistamaan saapassissille, että kiivi todellakin on edelleen olemassa.
Hetken vaanittuani kuulin jonkin liikkuvan ruohikossa. Hyppäsin esiin pusikosta valmiina halaamaan kiiviä ja kuvaaja valmistautui ikuistamaan hetken. Laskeuduin ruohikkoon, jossa minua tuijotti hämmästynyt lisko mustilla silmillään. Ei kiiviä. Pettyneenä jatkoin matkaa.
Koska olin vaistonnut kiivin, en ollut valmis luovuttamaan. Päätin kiivetä puuhun, vaikka olin melko varma, ettei kiivi sinne pystyisi kiipeämään. Sieltä pystyisin ainakin tähystämään misä kiivit ovat.
Tähystyspaikka oli kuitenkin jo varattu. Paikallinen saapaskissa oli löytänyt näköalapaikan ennen minua, eikä pitänyt tunkeilijoista. Säikähdin vihaista kissaa ja tipuin puusta. Onneksi ei sattunut.
Totesin aikaisemman metsästystaktiikkani turhan rankaksi ja tehottomaksi. Päätin houkutella kiivin esiin. Koska oletin kiivien olevan uteliaita, järjestin akrobatia näytöksen.
Päätin koittaa jäljitellä kiivien soidin tanssia. Koska en tiennyt miltä se näyttää kokeilin runsaasti erilaisia liikkeitä. Liikkeen kielellä tanssijat pystyvät kommunikoimaan, vaikka eivät toistensa kieltä osaisikaan. Kiivejä ei kuitenkaan näkynyt.
Oli otettava kovat keinot käyttöön. Ehkä kiivit ovat vaativa yleisö. Omasta turvallisuudestani piittaamatta, luonnonlakeja uhmaten, päätin suorittaa huimimman tempun, mitä kukaan on koskaan tehnyt. Näin vuorelta Taihapen suuren saappaan. Otin valtavan juoksuvauhdin ja loikkasin…
alas vuorelta kierteellä kerien taaksepäin taittaen, ja laskeutuen täydellisesti saappaan viereen. Odotin. Ei kiivejä. No, tulipahan hyvä aamutreeni.

Jätä kommentti

Your email is never shared. Pakolliset kentät on merkitty asteriskilla (*)

*
*