Kumisaappaan testausta

Kävimme tänään katsomassa kenttää, jolla lauantaiset Gumboot day -kisat heitetään. Testasimme myös Skellerup-kumisaapasta, joka osoittautui yllättävän hyväksi heitettäväksi. Heti ensimmäisellä tarttumisella huomasin materiaalin olevan hyvin käteen istuvaa kumia. Lisäksi varren reunassa on paksumpi kohta, mistä sai hyvän otteen. Pito-ongelmista koko ikäni kärsineenä riemastuin huomatessani, että saapas pysyi kädessä kuin liimattuna jopa ilman hanskaa. Hanskalla pito parani entisestään.

Ensin kuvittelin naisten saapasta hieman epätasapainoiseksi, mutta heitettyäni sitä huomasin sen liitävän kauniisti. Saapas oli oikean painoinen, mutta ehkä hieman liian pieni ja lyhytvartinen. Miesten saapas sen sijaan vaikutti mittasuhteiltaan lähes täydelliseltä. Naisten saappaan malli saattaisi parantua, jos sen vaihtaisi miesten pitkävartisempaan saapasmalliin.

Skellerup-saappaan heittäminen osoittautui hauskaksi puuhaksi. Hieman kadoksissa ollut motivaatio palasi, ja löysin taas sen mikä tekee saappaanheitosta hauskan, herkän ja kauniin lajin. Uskon, että jos saisimme tällaisen kumisen saappaan kisakentille, ratkeaisi suurin osa tämän hetkisistä ongelmista. Tietenkin uudet ongelmat tulisivat tilalle, mutta vaihtelu virkistää. Sain toivoa siitä, että saappaanheitto lajina uudistuu ja valloittaa jälleen ihmisten sydämiä. Saapastetaan maailma!

Kuvaaja ja editoija Eckehard Dux

Jätä kommentti

Your email is never shared. Pakolliset kentät on merkitty asteriskilla (*)

*
*