Maajoukkue kutsuu

Kaikkeen sitä on kai varauduttava tässä elämässä. Niin kuin nyt sellaiseen, että minä, korpimetsien tyttö, Pasas-Veikon nuorimmainen tyär, tulen kutsutuksi edustamaan Suomea – koko Suomen kansaa – maajoukkueeseen, maailman parhaimpien nuorten heittäjien rinnalle. Minä, hollin matkaa kuudennellakymmenennellä käyvä, hädintuskin kolmekymmentä metriä heittävä marjanpoimija?

 

 

No, historiaahan tässä tehdään. Koskaan aiemmin ei ole Suomen saappaanheittomaajoukkueessa ollut näin iäkästä heittäjää mukana. Saapasnainenhan kävisi ikänsä puolesta vaikka äidiksi muille joukkueen heittäjille. Ja tuloskin tulee jäämään historiaan. Saapasnaisen tulos maajoukkueessa tulee täydellä varmuudella olemaan heikompi kuin Suomen maajoukkueheittäjän heikoin tulos tähän saakka (33,55). Mutta ei se mitään :-D Kyllä Saapasnainen, Veikon enkeli, tekee taatusti parhaansa, ja toivoo Veikon ja Aunen seuraavan pilven reunalta, miten tytär hoitaa tuonkin homman.

 

 

Ei kyllä tullut mieleenkään Ruotsin reissua suunniteltaessa, että siihen voisi sisältyä tällainenkin tehtävä. Saapasnainenhan oli lähdössä vain kokeilemaan parantaa omaa N50-ennätystään – jos sattuisi taas hulluntuuri kohilleen – ja osallistumaan kansainväliseen saappaanheittoon. Mutta jos maajoukkuetehtävä kutsuu, niin mikäpäs siinä. Tehtävä on tehtävä. Veikko velvoittaa enkeliään. Toivotaan, ettei tulos hirveän montaa metriä jäisi tuosta 33,55:stä.

 

 Jos Eskilstunan MM-kisat kerran herättävät kiinnostusta ja materiaali mestariheittäjistä on kysyttyä, tässä olisi kahden mestariheittäjän heittonäytteet:

Maailmanennätysmies Antti Ruusuvirta, Kivijärven Kivekkäät

 

 

Ja tämän vuoden SM-pronssimitalisti, Maailman rankingin kakkosmies Ari Lepistö, Vieskan Virsu

 

4 Comments

 1. Jari
  Posted 07.07.2014 at 20:42 | Permalink

  Onneksi olkoon maajoukkuepaikasta! Blogin kuvituksena hienoa historiallista videota. Antin liike on mennyt noista ajoista valtavasti eteenpäin. Tulee heittämään pitkälle Eskilstunassa.

 2. Saapasnainen
  Posted 08.07.2014 at 23:54 | Permalink

  Kiitos! Juu, toivotaan että olosuhteet suosivat Eskilstunassa – silloin siellä voidaan odottaa hyviä tuloksia. Mutta kyllä tuo Antin heittokavalkadi, seitsemän yli 60-metristä heittoa, on edelleen hienoa katsottavaa.

 3. Mona
  Posted 11.07.2014 at 13:48 | Permalink

  Heeeei ihan mahottomasti tsemppiä sinulle ja muillekin heittäjille! Jospa ensi vuonna MM-kisoihin pääsisi taas. Haikein mielin nyt, mutta toivon ja uskon että ensi vuosi tulee olemaan parempi, kovempi ja yhtenäisempi heittovuosi! Tästä on hyvä suunnata ylöspäin! ;) Ihanaa kisa viikonloppua ja terkkuja tutuille! <3

 4. Saapasnainen
  Posted 11.07.2014 at 22:48 | Permalink

  Tacktack! Meni niin hyvin kisapäivä ja bonuksena vielä N50 ME, että ihan huuli pyöreänä täällä. Juu, toivotaan ja uskotaan ensi vuodesta hienoa saapasvuotta. Mukavaa olisi nähdä taas Rautavaaran naiset kisaamassa ja karkeloimassa :-) Italiassa, ehkäpä, ainakin?