Maailmanennätys?

On se hienoa, että meillä on saappaanheittoperheessä tuollaisia miehiä kuin Silvolan Matti! Mies, joka hiljaksiin, taustalla pyörien järjestää ehkäpä tähän asti maailman isoimman saappaanheittotapahtuman. Kyseinen saappaanheittospektaakkeli oli osa Raahessa 18.5.2013 järjestettyä Koulujen Kompiaiset -kevätkarnevaalia. Kompiaiset olivat eräänlaiset liikunnan harrastemessut, joissa oli mukana kaikki Raahen peruskouluikäiset lapset ja nuoret. Siellä koululaisille esiteltiin erilaisia liikuntaharrastuksia ja -lajeja. Yhtenä lajina esillä oli saappaanheitto Rannikon Skorpionien Matti Silvolan organisoimana.

Tuloslistojen perusteella tuon päivän aikana saapasta heitti yhteensä 2015 heittäjää. Tulospalveluun heistä pystyttiin kirjaamaan 1966 heittäjää, sillä 49 heittäjän kohdalla tuloslistan kirjaus oli puutteellinen, esim. heittäjästä oli kirjattu vain etunimi tai “ope”. Lieköhän nuo 1966 tuloksiin kirjattua heittäjää kuitenkin maailmanennätys? Jos nollatuloksen heittäneet poistettaisiin, määrä vajenisi vain 90 heittäjällä. Vaikka Saapasnainen on ilman muuta sitä mieltä, että yrittäminen ja osallistuminen on tärkeintä, ei tulos. Eihän kymmenottelussakaan kilpailua mitätöidä, jos urheilija jää jossain lajissa ilman tulosta.

Toinen ihmemies, Honkosen Antti, on myös järjestänyt isoja massatapahtumia. Saapasnainen kaiveli Heittäjien klubilta Antin kirjoituksen, jossa tämä kertoi 13.5.2011 Hakunilan urheilupuistossa järjestetystä 6-tuntisesta ME-yrityksestä, jossa haettiin määrältään suurimman eli eri henkilöistä muodostuvan virallisen saappaanheittokilpailun ME-titteliä. Yritys tuotti Antin luonnehdinnan mukaan “vain” 172 eri heittäjää, mutta Honkonen julisti sen, suoraan Anttia siteeraten, yksipuolisesti lajinsa ME:ksi, koska kellään ei ollut silloin tiedossa suurempaa kisaa :-) Lopuksi Antti heitti haasteen: “Tästä alkakoon eri heittäjistä muodostuvan suurimman kisan seuraavan ME-tittelihaltijan haku!” Komiasti Matti kyllä tuohon haasteeseen vastasi!

P.S. Saapasnainen yritti ukkelinsa kanssa tuloksia näpytellessään tehdä parhaansa, jotta kaikki meille vieraatkin nimet olisivat osuneet tulospalvelussa oikeaan tyttö/poika -sarjaan. Pahoittelemme, jos virheitä jäi, ja otamme kaikki oikaisut kiitollisina vastaan. Esim. sellaiset etunimet kuin Sira, Eevi, Dak, Tek, Bad, Fouk, First, Siu ja Varvara olivat sieltä haasteellisimmasta päästä :-)

2 Comments

  1. Eija
    Posted 20.10.2013 at 23:43 | Permalink

    Hyvä Matti!!!!! Sinä olet auringonsäde tässä risukasassa…. ja Hienoo Pirjo ja Olli superurakasta…….!

  2. Eija
    Posted 21.10.2013 at 00:11 | Permalink

    Siis Tellu………… ei Pirjo…. jaa-a näitä supernaisia on niin paljon että tässä menee ihan sekaisin… :(