Naisen logiikalla…

Saapasnainen kalkyloi, että Pyhäjoelta olisi lupa odottaa optimaalisimmissakin olosuhteissa ja onnistumisissa korkeintaan tulosta 29,50. No, kyllä sellaiseen tulokseen Saapasnainen olisi kutakuinkin tyytyväinen – onhan sentään kyseessä vasta kauden toiset kilpailut.

Kolmenkympin viivaa tietysti me kaikki ikänaiset metsästämme, se vasta täyttäisi unelmat, mutta siihen Saapasnainen tarvitsisi ihanteellisten olosuhteiden lisäksi hullun tuuria tai jotakin muuta ihmettä. Viimeisen vuoden aikana kun kolmenkympin viiva on harjoituksissakaan vain hädintuskin pölähtänyt pari kertaa. Harvoin, jos koskaan sitä pystyy kilpailutilanteessa vierailla saappailla saavuttamaan paremman tuloksen kuin harjoituksissa.

Hmm. Pitäisiköhän hieman vaikka meditoida, irtaantua omista harhaanjohtavista käsityksistä ja rajoittavista kalkylaatioista ja ylittää kahlitsevat uskomukset? No, katsotaanpa huomenna, mikä on tulos.

 

 

Saapasnainen on lomallaan enimmäkseen laiskotellut. Toisaalta hommannut välillä myös jotain sellaista, mitä ei ole tehnyt koskaan aiemmin. Kuten esimerkiksi ryhtynyt autokauppiaaksi. Ihan hyvinhän tuokin luonnistui, ja vanha auto sai hyvän kodin. Ja taas sai Saapasnainen syyn palkita itseään ja hieman juhlia :-D

 

 

 

Sitä Saapasnainen on tässä naureskellut, että Saapasnaisen kanssa autokauppiailla tai muillakaan markkinamiehillä ei kyllä ole helppoa. Siis tällaisen asiakkaan kanssa, jonka ostopäätökset voivat perustua ihan mihin tahansa – useimmiten sellaisiin seikkoihin, joita markkinamiehet eivät voi kuvitellakaan eivätkä vaikuttaa niihin millään tavalla.

Niin kuin nyt tämä auton osto. Vanhan koslan myynnistä ei ollut kulunut vuorokauttakaan, kun uusi oli jo hankittu tilalle. Mutta se, mistä auto ostettiin, ei ollutkaan ihan yksioikoinen juttu. Haluttu automerkki, malli sekä suuri määrä sen ominaisuuksia oli toki etukäteen mietitty, mutta rajausten jälkeenkin vaihtoehtoja oli yllin kyllin. Ensin meinattiin Kuopioon tai Mikkeliin, sitten Kotkaan, ehkä Lahteenkin, mutta yhtäkkiä fiilis vetikin Saapasnaista toisaalle…

 

 

 

Niin tuli auto ostettua paikkakunnalta, joka ei ollut entuudestaan tuttu, mutta sisälsi paljon mielenkiintoisia piirteitä ja tutustumiskohteita – niin kulttuuris-historiallisia kuin maisemallisiakin, lentopalloa unohtamatta. Siinäpä on markkinamiehillä pähkinää purtavaksi, miten ohjailla naisen oikukkaalla logiikalla varustettua, kylmänviileästi laskelmoivaa, mutta tunteella loppusilaukset tekevää Saapasnaista :-P

Löpinät sikseen. Nyt vaan vielä lepoa ja mielenrauhaa ennen huomista Pyhäjoen kisaa.

 

 

7. päivä – Lepo by Osmo Rauhala 

 

I can’t help about the shape I’m in

I can’t sing, I ain’t pretty and my legs are thin

But don’t ask me what I think of you

I might not give the answer that you want me to

 

Now, when I talked to God I knew he’d understand

He said, “Sit by me and I’ll be your guiding hand

But don’t ask me what I think of you

I might not give the answer that you want me to”