Idoli-mummu

Saapasnainen vieläkin ihmettelee Kinnulan SM-kisoja – kroppaan ei sattunut kisapaikalla ollenkaan eikä buranaakaan tarvittu. Käsittämätöntä! Ehkä Saapasnaisen keho käy tosipaikan tullen niin kuumana, ettei muuta tarvita :-D

Viidennen maailmanmestaruuden hankinta tältä vuodelta jäi, vaikka eittämättä se oli jossain vaiheessa hieman kutkutellut takaraivossa. Kisojen sijoittuminen kartalle ja kalenteriin tekivät keväisestä päätöksenteosta kuitenkin helppoa. Saapasnainen fiilisteli siis MM-kisojen sijaan taivaallisen tyytyväisenä sunnuntaina 7.7. Patti Smithin konsertissa Helsingin Musiikkitalossa.

Eipä olisi Saapasnainen osuvampaa äitienpäivälahjaa voinut odottaa. Saapasnainen ihailee niin täpöllä tuota intellektuellia, feministissävytteistä, epäsovinnaista punkmuusikkoa, joka vielä 66-vuotiaanakin onnistuu olemaan kapinallinen, hyvällä tavalla.

Mitenkähän sitä pystyisi kukin omalla kohdallaan tuollaiseen rakentavaan asioihin vaikuttamiseen? Patti Smithin kaltaiset julistajamummot ainakin antavat voimaa meille heiveröisemmille piipertäjille. Jokainen voi tehdä jotakin, kukin voimiensa ja taipumustensa mukaan. Saapasnainen tässä laittelee kirjaimia peräkkäin. Sekä tunteella että logiikalla :-P Välttämättä maailma ei siitä kovasti heilahda, mutta ainakin Saapasnainen yrittää edes vähän tönäistä :-D

Niin. Eihän siitä mihinkään pääse, että nimenomaan ihmisillä on voima ja valta.

Nelikymppisenä Patti Smithin ote sisälsi vielä nuoruuden aggressiota ja suorasukaisuutta. 66-vuotiaana voima ei ole hävinnyt mihinkään, mutta ehkä aggressiota on hieman vähemmän ja syvyyttä enemmän. Vanhan intiaaninaisen viisautta. Siitä Saapasnainenkin unelmoi.