Hevosmiesten TietoToimiston ennustus kävi toteen!!!

Noniin. Siltähän se Saapasnaisen touhu Kinnulassa hieman näytti – aivan kuten Hevosmiesten TietoToimisto ounasteli. Eli, että Saapasnainen pelaa peliä, jossa kappaleen alussa ollaan kyykyssä kuin mannaryyni, keskikohdalla kyykky lievenee jo kevyeksi kumaraksi ja simsalabim – kappaleen lopussa otetaan jo reipas takakeno henkselit rinnuksilla pinkeinä ratisten. HTT oli asiantuntijoidensa toimesta siis laatinut jo etukäteen ennusteen, että Saapasnainen kirmaa Kinnulan heittoviivalle kuin nuori kerubi, ensin kerien ja sitten suorin vartaloin, vaivattomasti horisonttiin, saappaan perään tähyillen, ottaen omansa kuolaavien kisasiskojen nenien edestä ja “suureksi hämmästykseksi”.

Nooh, jotenkin kummasti lopputulos oli ennusteen mukainen, vaikkei Saapasnainen mitään kähmäistä peliä pelannutkaan. Kuuma, kropan väkisinkin lämmittävä keli ja kilpailutilanne vain näyttävät sopivan Saapasnaiselle, jolla ei ole myöskään koskaan ollut tapana kakkia housuihin kovan paikan tullen :-D

Viides SM-kulta siis tuli kuin tulikin, ensimmäinen laatuaan N50-sarjassa. Ihan ok suoritus ajatellen, että kisat olivat ensimmäiset sitten viime heinäkuun, neljät lyhyet heittoharkat pohjana. Kisa oli kyllä jännittävä. Birbe meni kolmannen kierroksen päätteeksi ohi kahdella sentillä, ja Saapasnainen melkein tärisi innostuksesta päästä vastaamaan. Lisämomenttia kisaan toi Saapasnaisen itselleen sopivimmaksi katsoma kisasaapas, joka oli neljännellä kierroksella jo niin tahmainen, ettei hiekka ja muu töhnä lähtenyt siitä kuivalla rätillä irti. Niinpä Saapasnainen tiedusteli, olisiko jotakin puhdistusainetta, ja löytyihän sitä. Tuo, jollain tapaa pieneksi ”välikohtaukseksi” tulkittavissa oleva episodi – vaikka olikin täysin sääntöjen mukainen ja oikeutettu – ei kestänyt kuin vajaan minuutin. Kaikille ei kuhinan keskipisteeksi joutuminen sovi, mutta Saapasnaisen se pisti heittämään taas pidemmälle ja kärkeen.

Voittotulos 28,69 oli ihan siedettävä Saapasnaisen nykykunnon ja vähäisen harjoittelun huomioon ottaen, mutta pieni nälkä loppukaudelle kuitenkin jäi. Kakkoseksi tullut Birbekin jäi vain 35 senttiä. Jännittävä ja rehti kisa siis kaiken kaikkiaan! Mahtoivatko olla tämän vuoden kovatasoisimmat saappaanheittokisat N50-sarjassa ;-) Toivottavasti ei sentään – josko loppukesä tai syksy kohentaisi aika vaatimattomalta näyttävää N50-rankingia.

Tällä kertaa SM-kisat vaikuttivat hieman vaisuilta. Saapasnainenkaan ei voinut olla koko aikaa kisapaikalla. Harmillista, että taas kerran Kinnulan kisat menivät päällekkäin, niin kuin niin monet kerrat aikaisemminkin, lukuisten muiden lähiseudun isojen tapahtumien kanssa. Samana viikonloppuna oli Pihtiputaan keihäskarnevaalit, Viitasaaren Vilma-markkinat, Pielaveden muikkufestivaalit jne.

Oikein mukava piristys oli kisakanttiinissa myynnissä olleet Bruno Maximuksen kortit. Onneksi Asta Savukoski sattui ystävällisesti Saapasnaiselle esittelemään ostamiaan kortteja ja mainitsi niiden myyntipisteen, muuten ei olisi Saapasnainen tuosta mitään tiennyt. Olisipa käynyt katsomassa taulujakin, jos olisi tiennyt, että sellaisia oli kisatoimistossa ja että kisapaikalla oli kisatoimisto. Kisatoimiston olemassaolo olisi tietysti pitänyt muistaa aiemmista Kinnulan kisoista, muttei kerta kaikkiaan tullut mieleen. Kisaproseduurit ovat päässeet näköjään Saapasnaiselta osittain unohtumaan, kun kisoja ei pysty enää kiertämään kovin ahkerasti.

Berliinissä näyttää ensimmäinen MM-kisapäivä olevan jo ohi, ja iltariennot kutsuvat. Saapasnaiselta nuo MM-kisat jäivät nyt väliin. Kahdet kisat viikon sisällä eri puolilla Eurooppaa eivät mahdollistuneet, eivätkä myöskään houkutelleet Saapasnaista tässä nykytilassa. Ehkä vielä joskus Saapasnainenkin pääsee MM-kisatunnelmiin. Hyviä kisoja ja riemukasta kisadiskoilua kaikille sinne Berliiniin! Sielläkin varmasti kielten, tanssinnytkytyksen ja kuutamoproosan suloista sekamelskaa…

One Comment

  1. eijai
    Posted 08.07.2013 at 10:10 | Permalink

    Kiitos kuitenkin iltapäivä-kisapalvelusta armaallesi!