Antaa mennä kun on alamäki taas…

Kyllä. Kinnula oli koettava. Pohjamutia myöten. Saapasnainen käyttäytyi siellä kuin pahainen kakara. Tai murkkuikäinen. Muutama kirosanakin taisi lipsahtaa – Saapasnainen pahoittelee kyseenalaista käytöstään! Niinhän se tahtoo olla, että vasta ääriolosuhteissa ihmisen sisin luonto paljastuu.

 

Niin että siis mitämitä? Saapasnainen kuvaili edellisessä blogissaan tyyliään: ”…tasaista ja useimmiten aika varmaa tekemistä, jolla voidaan nakuttaa kaikki heitot parin metrin välykseen…” Niinpä. Kinnulan SM-kisoissa Saapasnainen todellakin toteutti tuota tyyliä. N45:ssä jonniin verran alle ja yli 29 metriä, naisten yleisessä joukkueessa taas himpun verran alle ja yli 26 metriä. Tasaista ja tarkkaa työskentelyä:-? Kuinka kauas pitääkään mennä kisahistoriassa, että Saapasnaiselle jää tuloslistaan alle 27 m eikä koko kisojen aikana saavuta 30 metrin rajapyykkiä kertaakaan?

 

Onneksi naisten veteraanisarjoissa Anneli sentään lohkoi yli 30 metriä. Kukaan muu meistä veteraaneista ei siihen pystynytkään. N35:a ja N40:ää ei lasketa, nehän on ihan tyttösiä. Kinnulan kisat sinänsä olivat kokonaisuutena onnistuneet – kovatasoiset kisat ja hyvät järjestelyt. Saukkosen Pirjo toivotettiin lämpimästi, avosylin muiden naishuippuheittäjien rinnalle.

 

 

n40-mitalikolmikko-saappaanheiton-sm-2010


Saukkosen Pirjo nappasi kultaa N40-sarjassa. Kirsi Koskelo hopeaa, Merja Heikkinen pronssia.

 

On se hyvä, että joukkueesta aina löytyy joku onnistuja, jos itsellä meneekin vähän heikommin. Veetu kyllä ylitti uskomattomalla tavalla itsensä. Tampilla oli myös mahtava flow päällä. Ja kuopuksen yli 3 metrin ennätysparannus ihan käsittämätön, kun jeppe ei viitsi harjoitella yhtään. Molemmat lapsukaiset voittivat Saapasnaisen! Siis 11-vuotias nassikkakin heitti lähes kaikilla heitoillaan pidemmälle. Kyllä Saapasnainen on ylpeä lapsistaan!

 

Selitys. Niitähän aina löytyy. Olisko tällä kertaa ollut – ei ukko- eikä akkavarvas – vaan urheiluvamma heittokäden keskisormessa. Ehkä Saapasnainen on näyttänyt keskisormeaan viime aikoina liian innokkaasti? Näyttänyt vai käyttänyt :-D

 

Neuvoja sateli oikealta, vasemmalta, ovista ja ikkunoista. Jos ne kaikki olisi yrittänyt muutamassa minuutissa omaksua ja siirtää käytäntöön, Saapasnainen olisi varmaankin vähintäänkin solmussa tai jakaantuneena tuhannen pirstaleiksi. Taisi käydä niin, ettei vikuripää ottanut niistä kuuleviin korviinsa yhtäkään ;-)

 

16-vuotiaat tytöt tekivät omasta kisastaan jännittävän ja todella kovatasoisen. Oli huikaisevaa katsoa, kun Heidi heitti hurjat lukemat, Veera vastasi vielä hurjemmin ja Heidi kuittasi välittömästi omalla ennätyksellään. Huh sitä venymistä! Myös P16 oli kovatasoinen. Tällä kertaa Karkus Mallela ei päässyt mitalikantaan, mutta Saapasnainen pani merkille tuon harvinaislaatuisen rehdin ja sosiaalisen urheilumiehen.

 

Tintin baarin Saapastanssit tulivat tarpeeseen. Kyllä siellä liudentuivat päivän tulosturhaumat iloisessa seurassa, tanssin merkeissä. Saapasnainen hämärästi muistelee heilutelleensa pyrstoään taas ihan väärissä paikoissa, vaikka itse Lady Gagan esitanssijatar jumalaisella tyylillään näytti tietä. En tiedä oliko revanssit vaiko pahat romanssit mielessä, mutta seuraa, iloa ja rakkautta ainakin saappaanheittäjät toisistaan hakivat ja saivat. Ga-ga ullallaa!

 

Saapasnainen ei voinut sunnuntaina olla seuraamassa SM-kisoja, sillä Kolkulla vietettiin harvinaislaatuisia perhejuhlia – pienen miehenalun puolivuotissynttäreitä, joita monta eri sukua kokoontui juhlimaan lähes sadan ihmisen voimin. Pikku-Miksun elämäntaival ei alkanut helpoimmalla tavalla, mutta taistelijan luonteella sekin klaarataan. Selvää saappaanheittäjäainesta!

 

Asiat alkavat pikkuhiljaa asettua Saapasnaisen mielessä oikeisiin mittasuhteisiin – kaksi kultaa ja yksi pronssi SM-kisoissa on upea juttu. Ja kuten Saapasnaiselle moneen kertaan Kinnulassa toistettiin: mitalit muistetaan, mutta kuka muistaa metrimääriä? Nyt voi rauhassa odotella seuraavaa kisaa Suomen kolmanneksi vanhimmassa kaupungissa, joka on yksi Saapasnaisen lemppari idyllisten kaupunkien sarjassa. Ehkä siellä heittokin on taas tasapainossa.