Pitkä matka

Uuden-Seelannin retkiseurue lienee päässyt jo jatkamaan lentoaan Bangkokista Australian kaakkoisrannikolla sijaitsevaan Sydneyhin. Bangkokin mellakat eivät ilmeisesti ainakaan kovin suuresti lentokentällä näkyneet – ainakin seurue viestitti puolenpäivän hujakoilla Suomen aikaa, että kaikki oli ok. Olivat ruokailemassa kentällä Thai-ravintolassa. Lämpöä näytti nettitietojen mukaan olevan 35 astetta. Australian ja Uuden-Seelannin suunnassa lämpötila viilenee.

 

Täältä katsoen tuntuisi äkkiseltään, että Thaimaastahan on nyt sitten enää vain kivenheitto Australiaan, mutta kyllä se ryökäle on yhdeksän tunnin lentomatka. Ja Sydneystä pitää vielä lentää yli 2000 kilometriä Wellingtoniin. Huhhuh. Ei meikäläisen kunto kestäisi noin pitkää yhtämittaista matkustusta. Kotosalla tunnelmat ja näkymät ovatkin hivenen toisenlaiset.

 

luminen-takapiha-20100314 

Pakkasta on tällä hetkellä 6 astetta. Illan ja yön aikana oli tullut taas uutta lunta. Ja edelleen lumihiutaleita hiljalleen sataa maahan lumivalkoiseen. Kymmenkesäinen kuopus otti urhoollisesti nuoren isännän roolin ja teki lumityöt ennen kuin lähti skedettämään Ykspihlajan skeittihallille.

 

Puoliltaöin Suomen aikaa retkiseurueen olisi määrä lähteä jatkamaan Sydneystä kohti Wellingtonia, joka sijaitsee Uuden-Seelannin kahdesta pääsaaresta pohjoisemmalla. Uuden-Seelannin virallisia kieliä ovat englannin kieli, maorin kieli ja uusiseelantilainen viittomakieli. Viimeksi mainitusta tuli yksi maan virallinen kieli huhtikuussa 2006 ja näin ensimmäinen virallisen kielen asemassa oleva viittomakieli maailmassa. Mielenkiintoista.

 

Uusiseelantilaiseen musiikkiin tutustuminen jatkuu. ”Poly-Fonkiksi” itseään luonnehtiva Ardijah johdatelkoon tunnelmiin ja maisemiin.

2 Comments

  1. Posted 28.03.2010 at 08:07 | Permalink

    Tätä bändiä me Uuden-Seelannin tutkimusmatkailijat kuuntelimme viikko sitten Taihapen saapastanssiaisissa livenä. Ei lainkaan huono. Bändi yöpyi motellissamme viereisessä kämpässä ja poistui puolenpäivän aikaan uusia biisejä hyräillen. Yhteishenki ilmeisen hyvä. Näimme senkin ihmeen, että kyseisinä yönä Eckhard Dux tanssi. Anita kertoi, että näki kyseisen ilmiön elämässään ensimmäistä kertaa.

  2. Saapasnainen
    Posted 28.03.2010 at 11:20 | Permalink

    Ooo, voin kuvitella, miten bassoa jytkivä funk pistää rytmit hyrräämään. Ihan kuin verkkokalvolleni piirtyisi tuttu kuva Eckistä tanssimassa, mutta ehkä se on ollut vain unta ;-)