Suomalaiset suljetaan ulos?

Kävi kuten muutama tunti sitten ennustin. Huhut suomalaisten valtavista harjoitusheitoista ovat levinneet kylällä ja osa heittäjistä on ilmoittanut tekevänsä lakon ja jäävänsä pois kisasta, jos ammattilaisten sallitaan ottaa osaa. Meille uhkaa käydä kuin Paavo Nurmelle 80 vuotta sitten, ja olen vakuuttunut, että meidän sulkemisemme kilpailusta pois on mitä järkevin ratkaisu.

Kyse on pohjimmiltaan rahasta. Kylällä katsotaan, että mahdollisuutemme kilpailla rahapalkinnoista olisi epäreilua, koska olemme saattaneet harjoitella enemmän kuin jotkut muut, mihin viittaa sekin, että saappaanheittäjänaisen oli nähty vuoristossa harjoittavan akrobatiaa ja kiipeävän jättikokoiseen puuhun pelkkien kynsien avulla.

Toisaalta kyläläisten raati on lähes taipumassa sille kannalle, että saisimme heittää kilpailun ulkopuolella, sillä pitkiä kumisaapaskaaria olisi sallivimpien mielestä joka tapauksessa mukava nähdä.

Tässä raati on oikeassa. Meille ammattilaisille raha ei merkitse vaan kunnia. Elätämme siis toivetta, että pääsisimme heittämään lehtien mainostamasta ”virallisesta ennätyksestä”, josta on kilpailtu vuodesta 1985 saakka ja valtava määrä ihmisiä on päässyt sitä kokeilemaan.

Tiedämme kyllä, että saapasennätys syntyäkseen vaatii huippukunnon lisäksi täydellistä takatuulta ja lisäksi onnea: mutta suomalainen on kova yrittämään.

Saapaskissa hioi kuntoaan lauantain kisaan. Hän loikkasi sillalta 80 metriä syvään rotkoon ja jäi roikkumaan takatassuistaan köyden varaan. (Kuvaaja ja editoija Eckehard Dux)

One Comment

  1. Saapasnainen
    Posted 19.03.2010 at 20:25:34 | Permalink

    Toivottavasti pääsette heittämään kisan ulkopuolella, sehän olisi mitä sopivin ratkaisu – sellaista reilun pelin henkeä, jota me saappaanheittäjät rakastamme. Saapaskissa on kyllä vedossa – terkkuja hänellekin! Herranjestas tuota hyppelyä ja akrobatiaa, tempauksia kuvatarinointeineen! Kyllä on riemastuttavaa seurata touhujanne!

One Trackback

  1. By In Taihape - Lily Woodpecker on 11.05.2010 at 22:33:51

    [...] Saapassissi tells about Saint Patrick’s Day at Workingmens Club of Taihape:  Taihapen työväentalolla, a huge throw made by Saaskissa with Skellerup boot and planning Boot-throwing Center of Pacific Ocean Area with local Rotary club members the organizer of Gumboot Day: Saapaskissa tempaisi takalaittoman. He tells also a discussion to exclude Finnish throwers outside the official competition because of their long throws: Suomalaiset suljetaan ulos? [...]

Post a Comment

Your email is never shared.