Kotoinen olo

pakkasta3<
Koti-ikävä helpotti, kun heräsimme huurteiseen todellisuuteen.

Ilmasto Taihapessa on ihastuttavan nopeatempoinen. Nurmikko on härmässä. Helteen ja nopeasti ohi kiitäneen sateen jälkeen iski – 2 asteen pakkaskeli, johon sissiosastomme heräilee. Ilmiö lienee yhtä yleinen Uuden-Seelannin kesässä kuin lumihanki Suomessa juhannuksena. Eilen illalla edelleen tuullessa ja sään yllättäen viiletessä totesin T-paidoissaan väriseville paratiisisaaren St. Patrickin päivän juhlijoille, että ilmasto tuntuu oikein kotoisalta. Se on kuin luotu karuihin oloihin tottuneelle suomalaiselle saapassissille.

Kesämajassa, jossa asumme, ei tietenkään ole lämmitystä. Kotoa lähtiessä kapinoin urheilupuseron mukaan ottamista, koska ei sellaista subtrooppisella alueella tarvita. Nyt pusero on käytössä: kuumaa teetä juova ja hieman viluisen oloinen Eeva on kääriytynyt siihen.

Onneksi itsellänikin on urheilushortsit.

Tutkimusretkikuntamme havannoi. Uuden-Seelannin kesä on vähäluminen.

One Trackback

  1. By In Taihape - Lilly Woodpecker on 27.04.2010 at 23:16:10

    [...] Zealand at this time of year is as unusual as snow in Finland at midsummer. See more about that: Kotoinen olo. I think Saapassissi dramatizes. Our motel’s host told that this was the first frost in this year [...]

Post a Comment

Your email is never shared.